perjantai 5. syyskuuta 2014

Paahdettu tomaattikeitto

..eli keitto paahdetuista tomaateista, porkkanoista ja sipuleista.
Yksinkertaisella ja vaivattomalla konstilla täysin toisenlainen makumaailma perus tomaattisoppaan!
1) Kasvikset valmiiksi: tomaatit lohkoiksi, porkkana palasiksi, sipulit ronskisti suuriksi palasiksi ja valkosipulinkynsistä vain kuoret pois
2) Palasille nopea pyöräytys mustapippurilla maustetussa oliiviöljyssä. Uuniin, pellin päällä, kiertoilmaan ja 225°-asteeseen

***mukana olisi voinut olla vielä vaikkapa paprikaa ja muutama pieni palanen tuoretta chiliä. Ne olisivat sopineet hienosti samaan tunnelmaan!
***..tietty olisi voinut (ja ehkä pitänytkin) pidättäytyä pelkästään tomaateissa: muutama pihvi-, pari kirsikka-, ehkä yksittäynen luumu-....
3) Valmista, kun kunnon vari on saatu pintaan!
4) Pannu liedelle ja kasvikset kyytiin!

***mukaan oli pakko lykätä yksi purkki Mutti:a.. Tomaatteja olisi pitänyt olla huuuurjasti enemmän!

5) Kasvislientä kyytiin sopivasti. Hetki hauduttelua, kunnes kasvisten konsistenssi tuntuu sopivalta..
6) Sauvasekoittimella koko soppa tasaiseksi! Mausteiksi puolisen kouraa tuoretta persiljaa, ripaus timjamia ja hieman chilijauhetta.
Paahdettuja pinjansiemeniä ja tuoretta basilikaa vielä koristeeksi!

***hyvää. Huolettoman helpolla konstilla perus tomaattisoppaan äärettömästi lisää mielenkiintoa :)
***keiton olisikin ehkä kannattanut olla pelkästään erilaisia tomaatteja..
***kunnon seka-kasvis-soppaan voisi vielä lykätä kesäkurpitsaa, perunaa, palsternakkaa, kaalia, eri sipuleita..? Niitä, mitkä nyt idean mukaan sopisivat hyvin keskenään.. Kesäinen tunnelma tulisi ehkä paahdetuista perunoista ja kesäkurpitsasta? Mukaan vähän keltasipulia, mausteeksi valkosipulia, tilkka sitruunaa ja pinnalle ruohosipulia..?

Ei kommentteja: