lauantai 27. syyskuuta 2014

Edamamehummus

..ah, hummusta.
Miunmaunmukaan se sopii joka ruoan ja ruokalajin lisukkeeksi. Ja mikä aivan täydellisesti parasta - muokkailujen mahdollisuudet ovat loputtomat.
Perusreseptin näppäilin jo reilu tovi sitten ja ainoa kunnon muokkauskirjaus taitaa olla taannoinen pizza-versio.
Viimeaikoina on silmiin sattunut lukemattomia muita mahdollisuuksia! Ideoita on pursunnut lisäksi sotkemaan pakkaa. Tässä yksi eksemplaari. Edamamehummus!

1) Jäiset edamamepavut pussista suoraan suolattuun, kiehuvaan veteen. Muutama minuutti keittoaikaa.
2) Blenderiin loput: valutetut kikherneet, oliiviöljyä, tahinia, suolaa, mustapippuria, sitruunamehua ja tuoretta basilikaa..
3) Jäähtyneet, valutetut edamamet sekaan ja surisemaan..
Dippailun aika!

***hyvää :). Ei kovinkaan ihmeellistä, maustaminen taas taisi jäädä hieman liian laiskalle tasolle..
***THAIbasilikaa!!! Sitä ensikerralla! Ja nokare raastettua, tuoretta inkivääriä. Ehkä chiliä...

Ei kommentteja: