maanantai 17. helmikuuta 2014

Tahna hernerouheesta

..toinen tuleminen hernetahnalle.
Ei yhtä freeshi ja kepoinen, mutta todella pehmeä ja herkullinen. namanmnam..
Tällainen "talvinen" version rehulevitteestä: hernerouheesta tuoreiden/pakasteherneiden sijaan..
1) Hernerouhe turpoamaan: 1 : 2. Kaksi desiä vettä kiehumaan, pieni palanen kasvisliemikuutiosta mausteeksi. 1 desi hernerouhetta perään. Kattila pois levyltä..noin 10-15min hauduttelua/turvottelua..
2) Punasipulisilppua (n. puolikas punasipuli) mukaan pehmenemään, kuorittuja maapähkinöitä kourallinen, tilkka hunajaa, 2 teelusikallista sitruunamehua ja ripaus suolaa.

***riittävän pitkän turpoamisajan jälkeen ylimääräinen jäljelle jäänyt vesi syrjään
3) Sauvasekoittimella niin soseeksi kuin vain tekijä jaksaa..
4) Oliiviöljyllä tekstuuri riittävän pehmeäksi..
5) Kylmään hautumaan ja maustumaan ja tekeytymään, muutamaksi tunniksi...
Ruisnachojen dippinä..aamuleivän päällisenä.. Levitteenä, siellä missä tarvitaan! Proteiinia, kuitua, kasvista, makua, makua ja makua...

***hyvää. Tuoksu hämäsi ja oli todella lähellä hernekeittoa turvottamisen jälkeen, mutta lopputulos onneksi rauhoittui. Pirteä, herkullisen pehmoinen herneen maku, tekstuuri ja tuoksu.
***väri oli ehkä hieman omituisen vihreän-harmaa. Pakasteherneistä tulee tuoreemman vihreää.
***herneet ja maapähkinät. Nam. Ehkä paahdettu cashew tekisi tästä vielä tuhdimman makuista?

1 kommentti:

Paula kirjoitti...

Mielenkiintoinen ohje! Usean kerran olen hernerouheesta kokkaillut,kun se noin ajatuksen tasolla tuntuu hyvältä raaka-aineelta. Vielä en kuitenkaan ole mitään kovin kummoista siitä saanut aikaiseksi. Täytyy pitää mielessä tämä.