maanantai 3. helmikuuta 2014

Pizza: perunaa täytteenä

...ah, nam.
Plätty, tämä rajattomien vaihtoehtojen aarrearkku. Erilaisten kokeilujen pohjana "Pizza" on otsikkona täydellinen. Yksikään osasista (itsessään) ei ole pakollinen - ei niin tyyliltään, koostumukselaan, maultaan. miltään.. Kaikkia toki tarvitaan, jotta kyseessä voi olla ehta plätty, mutta jokaisessa on tunnelmointimahdollisuudet taivaissa. Aiempia ajatuksia mm. täällä
Tälläkertaa pohjanpäälle päätyi jo useaan otteeseen esillä ollut idea. Sama on ollut esillä ruokalehdissä, -blogeissa sun muissa meeedioissa.

Perunaa pizza-täytteeksi. Wau..
1) Napakaksi keitettyä yleisperunaa. Keittoaikaa ≈ 8 min
2) Jäähdytys ja viipaleiksi..

***lajikkeella ei väliä: jauhoiset kelpaavat siinä missä kiinteämaltoisetkin! Maku ratkaisee.
3) Pohjan päälle ensin pizza Bianca-kastike: tällä kertaa turkkijuggeen sekoitettua valkosipulijauhetta ja loraus oliiviöljyä.
4) Muina täytteinä tuoretta fetaa ja punasipulisilppua.. Juustona normi kermajuusto.
..uunin kautta rapeutta pintaan ja pottuplätty tarjolle. Ai että, nam. :)

***täytevalikoiman uusi tähti.
***aivan fantastisen herkullista
***..en tiiä oliko syynä valkoisen pohjakastikeen upea maku vai tuoreen pinaatin ominaisuudet. Lopputuloksen pehmeys ja täyteläisyys yllätti. Perunan ominainen, mieto samettinen maku on täydellisesti paikoillaan pizzassa.
***tilaa jää hienosti vielä muille mauille, mutta peruna ei jää huomaamatta: tekstuurissa viimeistään sen muistaa!

Ei kommentteja: