keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Harissa ja munakoiso

..mieleenpainuva yhdistelmä.
Todella upeasti toinen toistaan korostava kombinaatio.. Pehmeää, miedohkon täyteläistä munakoisoa ja terävää, hyvinkin huomattavaa, pirteää harissaa. Yhteispeli toimii häkellyttävän hyvin!
1) Munakoiso kiekoiksi. Suolaa pintaan ja ≈30 min itkettämistä..
2) Ronskisti painellen talouspaperilla kuivaksi -> kiekot kuutioiksi

3) Pannulle ensin keltaista sipulia, rypsiöljyyn kuullottumaan. Pehmenemisen jälkeen ripaus mustaapippuria pintaan
4) Harissa (tahnana purkista) pannulle ja tilkkanen vettä perään, niin että muodostuu sakeahko liemi
5) Munakoisokuutiot pannulle
6) Levy täysille. Paistamista niin pitkään, kunnes liemi kuivunut kasaan ja munakoisokuutioiden pinta alkaa saamaan väriä..
..kylkeen salaatti ja quinoaa.
Kuutiot toimivat kastikkeena itsessään aivan täydellisesti: munakoison mehevyys ei paistamalla katoa..

***...nam harissaa...
***sitruksinen kirpsakka, makea chilinen puraisu. Mielenkiintoinen kombinaatio!
***munakoison neutraalisuuden seurassa täydellisesti paikallaan!

Ei kommentteja: