perjantai 14. helmikuuta 2014

Jauhoton marjakakku

..banaanista, kaurahiutaleista, mantelijauheesta ja valkoisista pavuista.
Juuri niin, valkoisista pavuista. :) hihi.. wau. En olisi äkkiseltään osannut ajatella, että tästä tulee näin maaginen luomus.

"Jauhoton" - no oikeastaan olihan taikinassa manteli"jauhoa", mutta ei ripaustakaan mitään viljaisaa jauhoseosta. Täydellisen gluteeniton ja maidoton kokonaisuus siis!
1) Raaka-aineet lähes kokonaisuudessaan kuvassa: valutettuja valkoisia papuja 1,5 dl, kaurahiutaleita 1 dl, puolikas banaani, muutama ruokalusikallinen mantelijauhetta, puoli teelusikallista leivinjauhetta ja ripaus kanelia. Nämä kaikki kulhoon ja sauvasekoittimella tasaieksi..
2) 1 kananmuna, tilkka hunajaa ja toinen kauramaitoa seoksen sekaan..
 3) ..taikina leivinpaperoituun uunivuokaan. Päälle koura-tolkulla pakastettuja viimekesän marjoja: mustikoita ja vadelmia..

***mummi: ..namnam. Valtavan suuri kiitos näistä! Muistin etsiä pakastimen pohjalta ja löysin nämä herkkupalat. Viime kesän saariston satoa!

4) Uuni 200°, keskitasolle tai hieman alle. Vajaat puolisen tuntia.

***kakku on valmista "sitten kun siltä tuntuu". Hammastikku-testiä voi koettaa, mutta tahmaisesta taikinasta jää tikku "kosteaksi" vielä puolentunnin uunituksen jälkeenkin. Tuotos on siis valmis heti kun pinta näyttää kunnolla kuivuvan ja ruskistuvan..
...namnamnam.
Viipale lautaselle ja huipulle nokare jäätelöä..
Perfetto.

***runko-reseptinä täydellinen.
***mahtava, aivan kerrassaan mielettömän hyvän makuinen lopputulos. Ei arvaisi että taikinan raaka-ainena on mitä on.
***taikinan tilavuutta oli hankala arvioida: nesteet kun puuttui lähes kokonaan. Kokeilemalla oppii: tästä sai juuri sydänvuoallisen :) <3

Ei kommentteja: