keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Parsarisotto

..namnam. Perus parmesaanin tilalla raclettejuustoa.. namnamnam...
Lähiaikoina on kotiköökissa ollut riisiruoka-buumi. Tainno, ei varsinainen "buumi", mutta kuitenkin. Useampia riisiruokia on tullut touhuttua lähiaikoina ja vielä muutama idea on mielessä. Niistä lähitulevassa muistiinpanoja.

Kuvat eivät ole parhaita - näistä ei välity annoksen lumoava makumaailma ja tunnelmallinen kokonaiselämys. Ehkä työvaiheita ja lopputuloksen piirteitä voi näistä analysoida.
1) Tavanomainen risotto Bianca-pohja: Oliiviäljyyn kuullottumaan valkosipulinkynsi ja puolikas keltasipuli silputtuna. Risottoriisi sekaan ja kasvisliemeä vähän kerrallaan lisäillen, rauhallinen kypsyttely.

***≈30min kannattaa ainakin varata riisin pyörittelyyn, vaikka paketti vähemmän väittäisikin
***risotosta kuuluu tulla mahdollisimman laavamaista ja ilmavaa..

2) Viereisellä levyllä parsankukinnot keittymään, ihan muutamaksi minuutiksi..
3) Riisivellin sekaan kuutioitua raclettejuustoa ja parsa
4) Sekaisin ja kannen alle...
..tarjoilua odottamaan. Lautaselle tarvitsi vielä puoli-pakollisen uppomunan. Nam.

***raclettejuusto risotossa. Kehotan kokeilemaan, niin ymmärtää.
***risoton tekstuuri oli vähän turhan "purtavaa"..
***tilkkanen kermaa. Valkoviiniä. ja hieman enemmän juustoa. Näillä ensikertaan!

Ei kommentteja: