tiistai 11. helmikuuta 2014

Banaanipannarit

..ah nam.
Sarjassamme "ei ehkä niinkään tarpeellisia" muistutuksia. Idea on kuitenkin lähes täydellinen runko-resepti tuleville visioille! Helppoudessaan tämä tuotos hakee vertaistaan..

Köökki-Esan valvovan katseen alla, raaka-aineet ja työvälineet valmiina.

1) Kulho. Banaani. 2 munaa (per banaani)

***hyväksi-havaittu suhde. 1 muna per banaani -> tulee hieman turhan haperoita plättyjä. Vaikea kääntää. 3 munaa per banaani -> liian munakasta
2) Vatkaimella, haarukalla, vispilällä.. millä ikinä lystääkään - kulhon ainekset vaahdoksi.
3) Pannulla, Culinessessa ruskeaksi puoleleta ja toiselta.

***kovinkaan kuohkeaa ei välttämättä tarvitse vaahdosta tehdä. Mitä ilmavampaa, sitä pulleampia pannareita mutta myös hauraampia..
***mahdollisuus mausteille: vanilijasokeria? hunajaa? kanelia? kardemummaa? kaakaojauhetta? kaakaonibsejä? chiliä? kuivattua hedelmää? marjoja? juustoa? ..kaikkea mitä mieleen juolahtaa on mahdollista käyttää.
***paistamiseen kannattaa käyttää riittävästi aikaa: ali-kypsänä lettuja on hieman hankala kääntää. Tosin myös yli-rapeina myös.. ja tummaksi-paahtuneen kananmunan maku on :(

Nippu pinoon lautaselle ja lisukkeet kyytiin!

***Hedelmää, turkkijuggea, jädeä, vaahterasiirappia, pähkinämurskaa, kuivattuja hedelmiä, vaahtokarkkeja..
***hauska ja helppo runko-resepti erilaisille koitoksille.
***suolaisempi versio? alkupalana... hmm. Ehkei banaani-pohjaisena, mutta joska vaikka voipapuja?

Ei kommentteja: