maanantai 24. helmikuuta 2014

Palak paneer-pihvit

..otsikossa olennainen.
Kikhernettä ja tuoretta pinaattia, makumaailma juuri sitä mitä edelliselläkin kerralla, tarjoilumuotona toinen.
1) Blenderiin valutetut kikherneet, hcilihiutaleita, valkosipulisuolaa, garam masalaa ja tilkkanen soijaa, pannulle keltasipulia ja tuoretta pinaattia. Suolaa ja pippuria tarpeen mukaan.
2) Surisemaan.. rypsiöljyllä koostis "riittävän, muttei liian" veteläksi..

***ehkä puolidesiä korppujauhoja olisi tässä ollut tarpeen. Ks. seuraavat...

3) Sose kylmään, 30 min ajaksi rauhoittumaan, maustumaan ja kiinteytymään..
4) Muotoilu piffeiksi, culinesseen paistumaan. Noin 7 min per puoli.

***paistoajan kanssa EI saa kiirehtiä. Levyä hieman pienemmälle.. rauhassa, hitaasti ja pitkään paistaen..
..ja kuten jo aikaisemminkin useaan otteeseen on huomattu: vegepihvistä on mahdoton tai ainakin todella todella vaikeaa saada tekstuuriltaan tiivis.
Onneksi maku on kaikki kaikessa. Nam.

***todella herkullisia.. Juuri sitä mitä saattoikin odottaa!
***ehkä mukana olisi voinut vielä olla jotenkin klassisen palak-paneerin juustokuutiot: piimä-/munajuustoa murskattuna? ..leipäjuustokuutioita?
***jotain kosteutta-sitovaa tekstuuria ehdottomasti mukaan: korppujauhoa, al dente-riisiä, raakaa perunaa, quinoaa...

Ei kommentteja: