lauantai 22. helmikuuta 2014

Nachogratiini

..mexico-maustetusta tofusta. Nam.
Nachogratiini. Rääti-otsikkona tällainen on ollut jälleen esillä useaan otteeseen. Ihan hyvästäkin syystä - onhan se aika näppärä ja maukas naposteltava. Plussana vielä että sopii tilanteeseen jos toiseenkin. Illanistujaiseen lähes milloin vain.

Jauheliha on yleensä aina päällisen puoli-pakollinen proteiini, mutta sopiihan tilalle miltein mitä vain.
***..ylikypsää revittyä possua tai kanaa? mustia ja kidneypapuja?

..ehkei kalaa tulisi ensimmäisenä laitettua, mutta kyllä jonkin esim. valkoisen kalan saisi myös sopimaan. Quorn ottaa itseensä myös aina tarvittavan maun: sekin kenties sopisi..
Tai tofu, niinkuin tässä.
1) Tofupalanen. Ensi ≈ sormen paksuisiksi viipaleiksi ja nämä talouspaperilla kuuuuuivaksi painellen.
2) Kuivana mausteet pintaan - cayenneä, valkosipulijauhetta, jeeraa ja oreganoa. Rypsiöljyyn paistumaan, tarpeeksi pitkään, jotta pinta oikein rapistuu...
3) ..kattilaan tomaattikastike kuivumaan: tomttimurskapurkki kuullotetun keltasipulin kanssa kattilaan. Tilkka srirachaa, ripaus oreganoa, rahtunen etikkaa mausteiksi. Keittämistä miedolla niin pitkään että mömmö keittyy hieman kasaan..
4) Loput päällisistä valmiiksi: punasipulisilppua, cheddaria ja kermajuustoa..
5) Nachot pellille, päälliset päälle ja kuuuuuumaan uuniin, hetkeksi. 225° ja 5min.
Pinta rapeaksi, juustolle hienosti väriä.. Tarjolle!

***tofu pienemmäksi. Muruksi melkein paistamisen jälkeen!
***...jalapenosilppua, lisää sipulia, oliiveja..?

Ei kommentteja: