torstai 2. toukokuuta 2013

Pinaattinachot ja perunankuoret

..eli pientä suolaista purtavaa. Sopivaa mm. vappupiknikille. Tämänvuotiselle kun eivät ehtineet, niin odottakoon sitä seuraavaa. :)
Pinaattinachot. Aikoinaan hän, joka päätti puristaa pakastepinaatin niihin loistavan-oikean kokoisiin kuutioihin, on kyllä päätynyt täydelliseen ratkaisuun!

***Yhdestä pinaattikuutioista (sulatettuna) saa yhden optimi-kokoisen tortillan! :)
***vähemmän suolaa, enemmän makua, enemmän käyttömahdollisuutta, ei murusia ja kooltaan juuri semmoisia kun halutaan/tarvitaan! Monelta kantilta parempia kuin kaupan maissi-kipaleet

***rapeutta on hankala saada. Ei mahdoton, mutta varsinkin low-fat-metodeilla monimutkaista.. :)

1) Pinaattikuutiot sulatetettuina kulhoon
2) Mukaan ripaus suolaa, tilkkanen oliiviöljyä, leivinjauhetta teelusikan-kärjellinen ja jauhoja niin että saadaan kiinteä, EI LIIAN KUIVA, pallo
3) Kelmuun ja kylmään hetkeksi
4) Taikina pötköksi -> palasiksi -> pallukaksi -> kaulimella niiiiin ohkaiseksi kuin saa.

***aivan paperin-ohutta on turha yrittää. Tätä ei ehjänä saa pöydältä pannulle!

5) Letut kuivalle, kuumalle paistinpannulle. Paistamista molemmin puolin kunnes kauniin ruskeita pilkkuja pinnassa!
6) Kannen, kelmun, foliopalasen alle tarjoilua odottamaan, jottei kuivu!

***..ellei sitten haluta näitä nachoja.
***Nachot toki voisi myös tässä vaiheessa vielä voidella chilimaustetulla oliiviöljyllä ja käyttää kuuman uunin kautta TAI uppopaistaa.. Näin "perinteisempää" nacho-rapsakkuutta!

Potato Skins. Näitä oli jo aiemmin kokeilussa. Hyviksi havaittu, ei suuria muutoksia. Muutama huomio:
***potaatin-puolikkaat kannattaa tosiaan kaivertaa aika ohkasiksi! Rapeus ja tunnelma paremmin esille!
***rosamunda on normi-perunaa toimivampaa! Helpompi kovertaa, pehmeämpi ja tasalaatuisempi lopputulos!
***pintaan maustettua oliiviöljyä, tässä chiliketsupilla, ja uuniin hetkeksi rapeutumaan ENNEN täytteitä tai päällisiä
***täytteissä juusto on ehdottoman tärkeässä osassa! Siinä sietää olla tarpeeksi makua ja määrältään riittävästi!!
***muu maku voi olla leikkelettä, papua, sipuleita, paprikanpalasia, feta-oliivi?, tomaatti..
***kaikenkaikkiaan EI liian kuumaa uunitusta. Mielummin enemmän aikaa, kuin lämpötilaa. Näin syntyy kuivakkaampaa, enemmän pikkusuolapalan tuntuisia snack-herkkuja!

Ei kommentteja: