tiistai 7. toukokuuta 2013

Kahvittelutarjottavaa

..pikkusuolaista ja pientä makeaa, sumpin seuraksi ja hurjinta hiukoa helpottamaan!
***suolaisella puolella ei kummoisemmin-kokeilevia luomuksia.
***kuvassa etualalta taaemmas: 
- Parsa-quiche 
- rieskarulla: täytteenä aurinkokuivattua tomaattia, oliiveja ja tuoretta tomaattia
- rieskarulla: täytteenä tonnikala-oregano
- ruissipsejä "hyväksi havaitulla tyylillä": raejuustoa, salamisilppua, punasipulia, worchesteria ja pippuria
- leipäjuusto-kirsikkatomaatti-kurkku-cocktailtikkuja, joissa pinnalla pirteän sitruunainen ja riittävän juoksevaksi surautettu pesto

***rieskarullia ei olisi tarvinnut aivan noin "tiukkaan" koettaa kääriä: pikkasen kuivahtanut rieska tuppaa halkeilemaan.. Vaihtoehtoisesti olisi toki voinut olla enemmän täytettä :)


***Parsa-quiche tekovaiheessaan: paistorasvaan maku! Helpompaa ja efektiivisempää maustamiskikkaa saa toden teolla etsiä. Sipulit (ainakin valkosipuli, jos sitä käyttää!!!) pannulle jo kylmään rasvaan!!!
***näin maku tarttuu sen mukana tasaisesti ja voimakkaasti kaikkeen mitä pannunkautta pyöräyttää.

 ***makeaa puolta edusti valkosuklaa-vadelma-rahkakakku, Abbracci-keksit, suklaakuorrutetut Browniet ja kookos-lime-Macaron:it (joista kirjoitus pikapuoliin!!)

***rahka tuorejuuston sijasta: pehmeämpää, miunmaunmukkkaan parempaa, kuohkeampaa ja ilmavampaa, mutta myös kosteampaa ja juoksevampaa. Enemmän liivatetta siis kuin tuorejuustoon! ..ehkä myös ripaus enemmän sokeria..?
 ***abbracci-keksit: kannattaa välttää turhaa jauhon lisäämistä. Tulee muuten liian taikinaisia (kuten tässä.. :S ). Massa saa jäädä ihan kunnolla kosteaksi. Rauhallinen viilennys, jotta rasva jähmettyy. Ripeä askartelu lopulliseen muotoon. Kuumalle pellille ja riittävän nopsa uunitus
***tällä rapsakan makeaan lopputulokseen!


Ei kommentteja: