perjantai 10. toukokuuta 2013

Kookos-lime-macaroon

..eli njam! hih. Valtavan suuresti makua pienessä makeassa suupalassa.
Läjä lähes ylistäviä adjektiiveja tätä kuvaamaan: helppo ja selkeä tehdä, ei monimutkaisia valmistusniksejä, yksinkertaiset raaka-aineet, mieletön maku! :), helpotsi ja varsin moneen suuntaan muokkailtava reseptirunko..

1) Huoneenlämpöiset valkuaiset kulhoon. Ripaus suolaa mukaan ja vatkain täysille. ≈1dl sokeria ripotellen joukkoon vatkaamisen aikana!
2) Kiinteään vaahtoon kuivat osat: kookoshiutaleita ja mantelijauhoa!

***tässä 3 valkuaista, ≈75g kookoshiutaleita ja pieni pussillinen mantelijauhoa -> pellillinen, n. peukunpään kokoisia kipaleita


3) Massa pursotinpussiin ja pallukat leivinpaperille..
4) ..175°-uuniin, 30-40min.

***..ts. kunnes pinnasta hennon-kullan-ruskeita!

 5) Rauhallisen jäähdyttelyn jälkeen vielä päällinen - aka. makumatkan kliimaksi:
Limen mehu ja ≈ puolet kuoresta kulhoon. Tomusokerilla tanakaksi tahnaksi..
 6) ..ja viivoina-valutellen pinnalle.
7) Hetki aikaa jähmettyä. Tarjolle!
Rapea, kuiva pinta: hieman puruvastusta aivan ensituntumalla. Maussa limen kirpsakka potku. Sisältä yllättää kuitenkin lempeän pehmeä, hieman tahmainen sisus, jonka kermainen kookos-maku tasapainottaa limen yllätystä.. Kaikenkaikkiaan nam.

***mega-jännä, kiva näprätä ja tosiaan: makua makua makua!!!
***.. + tietty tekstuuria :)
***muokkausmahdollisuuksia tällaisille "yksinkertaisimmille" macaron'eille...kookoshiutaleet eivät ole mikään must. Kuivana aineena voi hyvinkin olla pelkkää mantelijauhoa! Makua voi twistata miten milloinkin.. kaakaojauhetta? ..tilkka likööriä? ..suklaakuorrute? ..kinuski-kuorrute? ..domino-tyyliin ja hillo väliin?

Ei kommentteja: