tiistai 28. toukokuuta 2013

Kiuaskasvikset

..lisukkeena miltein-mille-vain: grillilihalle, -kalalle, -kanalle tai vaikkapa suurella kasalle grillikasviksia.

Teoriassa, tekotapa on varsin vaivaton: kasvikset palasiksi, suikaleiksi, kuutioiksi ja foliotaskuun. Mausteet sekaan. Tasku huolella kiinni. Muutava arkki foliota vielä "varmistukseksi". Nyytti kiukaalle ja sanomaan!
1) Broccolia, pinaattia, esikeitettyjä vihreitä tankoparsanpalasia, puna- ja keltasipulia ja kesäkurpitsaa, Vaihtelevan kokoisina kimpaleina foliopussiin
2) Makua mukaan: kulhoon loraus oliiviöljyä, valkoviiniä, suolaa, ihan-ripaus sokeria, mustapippuria, timjamia ja "ranskalaisia yrttejä"-mausteseosta.
 3) Foliotasku huolella suppuun. Muutama arkki vielä ympärille ja varmistus ettei tavaraa pääse tihkumaan/valumaan kuikaalle!!! Se pilaisi sekä sapuskan että saunaelämyksen.. :S
4) Kunnon löylyjen-verran hauduttelua kuikaalla, muutaman kerran voi kääntää ympäri
..Nyytti pöytään ja kimppuun!

***hyödyllisen opettava koitos
***maku: hienosti kohdallaan. Valkkarista hienoinen happo, sokerista kesäinen makeus.. Mukana olisi ehkä voinut olla pienoinen potku tuoreesta chilistä?
***rehu-vaihtoehtoina: muutama perunan-lohko/uusi peruna? ..paprikaa? ..sen-seitsemän-sortin-sipulit: purjo, kelta, valko, puna, shalotti, salaatti ja kevät?
***löylyttely oli ehkä turhan nopeaa..kasvikset eivät aivan läpeensä ehtineet pehmetä (≈ 40min). Ensikerralla huolellissempi saunominen! :)

Ei kommentteja: