lauantai 11. toukokuuta 2013

Pesto-lohipiffit

..eli vankka todistus useasti tokaistusta tosiasiasta: (lähes) kaikki on parempaa peston kanssa!

Klassinen basilika-pesto on mystistä tavaraa. Sen varsin ominainen herkullisuus sopii ihan loputtoman monen ruokalajin seuraan.. Kylmän tai lämpöisenä, yksinään tai lisämausteena: milloin vain ja mihin vain.
..miltein. Toki, jokin mega-mausteinen ruoka (esim. curry ym. intia-tunnelmointi, sake, soija, wasabi ym. huolellinen japani-fiilistely..) on jo itsessään niin monimutkaista, että pesto varmaankin vaan sotkisi kokonaisuutta.. No, mutta mene-ja-tiedä. Tämä on taas niitä paljon puhuttuja makuasioita (joista ei voi kuin kiistellä) :)
 1) Lohifilé veitsellä ronskisti palasiksi ja hakkelukseksi. Mukaan puolikas keltasipuli, valkosipulinkynsi, kananmuna ja reilu ruokalusikallinen korppujauhoa.
2) Tuhti nokare kotikutoista, perinteistä (basilika-pinja-parmesaani) pestoa mausteeksi..
3) Lusikalla sekaisin ja hetkeksi turpoamaan..
 4) Läjinä pannulle. Paistilastalla voi muotoa viimeistellä vielä hiukan..
5) Rehti ruskistus molemminpuolin..
Kevätsipulisilppua päälle ja tarjolle!

***tekstuuri meni näissä vähän mönkään: kalaa en jaksanut survoa tarpeeksi "hienoksi" ja korppujauhoa oli ehkä hitunen liian vähän
***tiivimpää rakennetta siis tasaisemmalla massalla!!
***maku, ah se ehdoton pääasia, oli odotettavasti täysi kymppi. Pesto + lohi = melko optimi yhteenlasku.
***..askeleen ylemmäs tämä räätti olisi noussut jos kipale olisi ollut ruis-burgerin osana. Joku upea juusto, sinappinen sipulisetti ja muutama tikkuporkkana...nam.

Ei kommentteja: