maanantai 13. toukokuuta 2013

Ohrattolla täytetyt tomaatit


..hih :)
eli upeaa kevään väriä ja mainiota italiamakua, suomi-twistillä - kaikki samassa annos-osassa!

***..huom! kyseessä äärimmäisen moneen taittuva ja muokkailtava kokonaisuus! Loppuelämys (t.s. ulkonäkö + tekstuuri) on ehkä aina lähes samanlainen, mutta viritellä voi aina!
***..ohran tilalla: riisiä, pastaa, perunaa, couscous:ia, bulguria, nuudelia
***..ja maustetta tämän mukaan: intia-tyyliin curryä, inkivääriä, chiliä, limeä? ..chili-kaneli-kardemumma?
1) Tomaatit pesulle. Hatut pois ja talteen!
2) Veitsellä varovasti keskusta irti reunoilta..loppu lusikalla pois -- ja talteen!

***"varovasti" siksi ettei tomaatin "runko" puhkea! Muuten täytteen kaikki makuaines valuu pitkin uunia/grilliä..

3) Tyhjennettyyn tomaattiin ripotellen pikkasen suolaa. Nurinkurin leikkuulaudan reunalle (tai ritilän päälle tms.) valumaan.

***suola saa ylimääräiset nesteet sisältä ja reunoista tihkumaan pintaan ja pois!

4) Kattilan pohjalle, kylmään oliiviöljyyn valkosipulinkynsi ja ripaus chiliä..
5) Tomaattien sisus tehosekoittimella tasaiseksi ja kattilaan kiehumaan!

6) Ankarasti al dente:ksi jätetty ohra mukaan kypsymään..
7) Sitten kun ohratto on kuivunut riittämiin, reilu koura parmesaania perään. Sekaisin ja tomaatintäytteeksi!
8) Uuni ≈150°, tomaatit ILMAN HATTUA uunivuokaan ensin n. 20min. Hattu päälle ja vielä muutama kymmenisen minuuttia..
Tarjolle ja nauttimaan!!
..väristä, tuoksusta ja mausta...

***nam.... makumakumakumakumaku.....

Ei kommentteja: