perjantai 21. joulukuuta 2012

Silakat jouluksi

..kolmella tyylillä.
Joulu-bravuuria etsiskellen.. Olis - miunmaunmukaan - poskettoman tyylikästä jos omaisin jonkun hämmästyttävän hyvän, ennenpitkää-perinteisen joulun alku-kala-tarjoilun herkun. En ole silakoita tähäntyyliin ikinäaiemmin kokeillut, mutta kuten ah-niin-kaikessa, kokeilemalla oppii..

Kaikissa pohjalla "au naturel" - suola, sokeri, etikka ja vesi - maustetussa liemessä, yön yli uitettuja silakoita..

 1. Italiano - basilika, aurinkokuivattu tomaatti, oliivi, tomaattipuree, tumma balsamico + punasipulia, cremefraichéa ja silakat.

***Ei. Maku kyllä oli ehkä kohdallaan: todellista italia-tuntua tuoreesta basilikasta ja balsamicosta, mutta ei. Liian lähellä pizza-tyylistä makumatkaa. Ei sovi silakalle.
***Ehkä simppelimmin: vaalea balsamico, valkosipuli, aurinkokuiv.tomtti ja tuore basilika? Näin pehmeämmin..ilman tomaattitahnaista italiatunnelmaa..?


2. Stout, pippuri + punasipulia, cremefraichéa ja silakat

***EI. ....höh. Tää olisi ollut kaikista jännin. Ideana henk.koht.-lemppari.
***mutta EI. Ei tosiaan. Väljehtynyt, pippurin ja etikan käyristämä, kerman sotkema, laimea oluen maku. Yhdessä silakanmaun kanssa. Ei..
***Jonkinsortin "olut"-silakat kyllä vielä jossainvälissä näperrän!

3. Tuore chili, lime, korianteri + punasipulia, cremefraichéa ja silakat

***KYLLÄ. TÄTÄ!!! :)
***Napakka potku tuoreesta chilistä, kirpakka ja pirteä lime yhdessä raikkaan korianterin kanssa.. Tätä pyöristämässä cremefraiché ja itse kalat...
***jeeeee! :) Toimii. Palautetta odotellessa... voipi olla ettei nämä ole kaiken-kansan / suuren-yleisön suosikkeja. Korianteri jakaa mielipiteitä ja tulisuudesta silakkaräätissä voi olla montaa mieltä..
***Jos vastaanotto on kohdallaan, niin kenties pieni perinne on saanut alkunsa.. :) hihihihi.

Ei kommentteja: