keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Piparimisú

..eli piparkakku-tiramisu.

Tämmöinen pyöräytettiin jo tuossa viikko takaperin :).. Alkuviikosta muuan sanomalehti julkaisi nettisivullaan, Ruoka-teemaosiossa samankaltaisen, mutta - näin jälkikäteen pohdittuna, miunmaunmukaan - hieman-turhan monimutkaisella reseptillä.
Simppelisti tällainen syntyy, ei vaadi kummoisempia kommervenkkejä! Suomi-Joulu-tunnelmaa, Italia-tyylisen jälkiruoan muodossa! :)
1) Piparkakkuja, ronskina murskana vuoan pohjalle. Mausteeksi kanelijauhetta hintsusti ja kostutus vahvalla suodatinkahvilla
 2) Pehmoinen-osa: vanilijasokerilla ja tujauksella sitruunamehua - maustettua vispikermavaahtoa ja isohko nokare turkkijuggea

***Turkkijuggen tilalle toki perinteisempään Italia-tunnelmointiin mascarponea..mutta turkkijuggea nyt varmaankin useimmin lojuu kotijääkaapin perukoilla..

3) Kerroksittain kooten: pipareita, kostutus kahvilla, vaahtoa/moussea ja ohuena norona siirappia. Pipareita, kostutus kahvilla, vaahtoa/moussea ja ohuena norona siirappia.  Pipareita, kostutus kahvilla, vaahtoa/moussea ja ohuena norona siirappia...
 4) Pinnalle vielä hienommaksi muruksi murskattua piparkakkua ja komeus jääkaappiin maustumaan, hautumaan, tekeytymään ja kostumaan muutamaksi tunniksi. Saa olla yön (tai toisenkin) yli :)
Lusikan kanssa kimppuun! Punkkutilkan kanssa jälkkärinä... njamnjamnjammm. :)

***ehkä ton kahvin seassa olisi voinu olla vielä se loraus rommia, brandyä tai marsalaa
***muutoin perfetto... :)
***ehkä pipare tarkoittaa jollain italian murteella jotakin, mutta mun kielitaito ei riitä kääntämään räätin otsikkoa :)

Ei kommentteja: