sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Gratinoidut sinisimpukat

..allora un piatto classico: il gusto perfettamente italiano, aroma mediterraneo, etc.
Le cozze gratinate - nämä näppärät finger-food-makupalat sietäisi saada osakseen aivan - yksinkertaisesti: loputtomasti - hehkutusta: helppoja, pohjattomasti muokkailu-mahdollisuuksia, sopivuutta mihin-tahansa ja räättinä ehkä yksi "niistä jännimmistä". Makumatka yhdellä suupalalla..wau.

Alkuvuodesta näprättiin näitä sinisimpukoita salaatin-seuraan, nyt ihan soolona, come - secondo me - dovrebbero essere.
 1) Keittely-höyrytys-liemessä oli tälläkertaa pala keltasipulia, valkosipulinkynsi, ripaus chiliä, vettä ja loraus vaaleaa laageria
2) Täyte: kulhoon korppujauhoa, shalottisipulisilppua, tuoretta basilikaa, suolaa, pippuria, reilusti raastettua parmesaania ja muutama rkl tuota keitin-lientä..
 3) Tasaiseksi sekoitellen. Pienemmällä lusikalla simpukoiden kyytiin -> uunipellille -> 225° uuniin, ylätasolle ja 5-10min
Niin että pinta ruskistuu.
Äkkiä, a tavola! :)

Ei kommentteja: