torstai 6. joulukuuta 2012

Mojito-kuha

..eli lime-minttu-päällysteinen kalafilé.
Interwebbin ihmeellisestä maailmasta ammennettu idea. Kuva -> visio -> kokeilu.. ja tässä tulos :)

Side-dish oli - kaikessa ihmeellisessä yksinkertaisuudessaan - iso osa kokonaisuutta: paahdettuja valkosipuli-cashew-ruusukaaleja.
Ruokakauppareissulla sopivasti edeltävänä päivänä sattui silmään säkillinen hyvän näköisiä näitä vihreitä pallukoita..
1) Kylkiäinen ensisn siis: uunivuokaan (pikaisen pinta-pesun kautta) ruusukaalit, loraus oliiviöljyä, reilu ripaus suolaa, mustapippuria, valkosipulirouhetta ja kourallinen cashewpähkinöitä. Lusikalla tasaisen sekaisin, öljy+mausteet joka kipaleen pintaan!
2) Uuniin, keskitasolle. Ensin 175-asteeseen ≈ 20min, sitten vielä ≈10min ylemmäs, grillivastuksen alle..
3) Kuha sai ensin pintaan myös lorauksen oliiviöljyä ja pikaisen hieraisun suolaa+pippuria
4) Kuumalle pannulle (voi+oliiviöljyyn) paistumaan, pinta kauniin kullanruskeaksi
5) Uunivuokaan. Limen mehu ja rutkasti tuoretta minttua päälle
6) Ruusukaalien kanssa uuniin, tarjoilua odottamaan (ihan muutamaksi minuutiksi...)

Lopulliseen tarjoiluun vielä tuo jälkimmäisen kuvan nopsa sipulisetti: shalottia, purjoa ja punasipulia. Soijaa, pippuria, sitruunamehua, chiliä ja tilkkanen hunajaa. Ja nokare cremefraiche-luonnonjugge-soosia: sitruunaruoholla ja valkosipulilla maustettuna.

***toteutuksena "kuvasta-lautaselle" tämä oli hauskan jännä onnistuma
***Lime ja minttu + valkoinen kala (kuha, siika, ahven, tms.) on upean toimiva yhdistelmä!
***Ruusukaalit oli myös hyviä: rapeita ja makuisia pinnasta, pehmeitä sisältä.. Pähkinöiden, sipulisetin ja soosin kera toimiva lisuke!!
***Yksinään ruusukaalien maku toki jakaa mielipiteitä.. Ehkä noiden kanssa sopisi kuutioituna jotain muuta kasvista: pottua, punajuurta, lanttua, porkkanaa, kesäkurpitsaa...

Ei kommentteja: