keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Aura-piparipuustit

..eli pikkujoulu-pikkusuolasta. Tai -makeaa. Miten milloinkin tahtoo/sopii!
Maagisen yhteensopivat maut samassa rullassa!

Joku kiero taikuri, ilmiömäinen visionääri, rajoja-rikkova, kokeilunhaluinen höyrypää on joskus aikoinaan lanseerannut piparkakku-sinihomejuusto-makuyhdistelmän.
..mun kintuissa alkaa sukat pyöriä, polvet menee veteläksi, huimaa ja vesi nousee kielelle. Miunmaunmukaan tämä on yksi harvoista ihmeellisistä makuyhdistelmistä. :)

Mitään pioneeri-sorttista kokkausta tämä ei ollut: näppärä tarjoiluvaihtoehto vaan tälle makukokonaisuudelle!
 1) Pullataikina, ilman massiivisia määriä sokeria (puolen-litran taikinaan 2dl sijaan 2 rkl)

***jos tästä haluaa herkun "makeaan" tarjoiluun: pullataikinaan täysi satsi sokeria!
***tällä pienemmällä määrällä lähempänä "suolaisten" tarjottavien päätä..

2) Kanelin ja sokerin sijaan piparimurua ja sinihomejuustoa

***Auraa tässä, koska se on muru-ominaisuuksiltaan ehkä helpointa..
***huurrrrrrrjasti enemmän/parempaa makua tulisi stiltonista tai gorgonzolasta: tarpeeksi kylmänä vaan, jotta murenee (ennen kuin pehmenee!)
Puustit rullalle, paloiksi, pellille ja uuniin!

***nam. :)
***jänniä, suolaisen ja makean rajamailta: piparin makeus, sinihomejuuston kermaisuus ja terävän pieni suolaisuus, "leipäisä" puustitaikina pyöristämässä ja kantamassa kokonaisuutta
***ensikerralla samoin: vähällä sokerilla..
***..mutta YLI AMMUTULLA määrällä täytettä: enemmän piparimurua ja hurrrrrjasti enemmän juustoa!!

Ei kommentteja: