tiistai 11. joulukuuta 2012

Jalapeno-soijarouhepyörykät

..napakymppi soijarouheesta.
Tästä ihme rouheesta on kyllä hämmentävän helppo muokkailla huikeita luomuksia. Kunhan maustamisen muistaa ampua yli, lopputuleman makumaailma on upea.
 1) Kattilaan soijarouhe! Yhden suhteessa kolmeen, rouhetta ja nestettä.
***tähän määrään (pieneen pellilliseen hyvänkokoisia lihapullia) 1,5dl soijarouhetta!

2) Nesteenä ihan-vain-vettä. Mausteeksi loraus kanafondia, soijjaa ja chipotlesoosia. Muutama pyöräytys mustapippuria ja ripaus jeeraa. Chili-Kidneypapupurkista puolet, neljä suurehkoa jalapenoa silputtuna ja yksi valkosipulinkynsi. Levy päälle ja muutama minuutti kiehauttelua. Loppumetreillä matkaan vielä loraus punkkua..

***keittämistä/haudutuelua niin kauan kunnes massa on hieman kuivunut.. Niin ettei pohjalla enää juurikaan lillu nestettä..
***veden sijaan jos matkaan nakkaisi pullollisen Coronaa tai Sol:ia, saisi varmasti mexico-tunnelmaa ihan toisiin sfääreihin..? :)
 3) Pannu jäähtymään. Kylmään massaan desin verran vehnäjauhoja, lusikalla pyöräytys tasaiseksi
4) Kosteilla käsillä pyörittely pallukoiksi ja uuniin 200° kiertoilmaan. Kuivattelua kunnes pinta rapsakan näköinen! (≈10min)
..avokadoa ja chilimarinoituja kesäkurpitsansuikaleita salaatin sekaan, pyöryköitä päälle ja pöytään!
Njam.

Ei kommentteja: