sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Abbracci-keksit

..Hali-keksit in italiano.
Kyseistä keksiä on touhotettu useampaan otteeseen tässä keittiössä, mutta en tietääkseni/muistaakseni ole kertaakaan kirjannut tekovaiheita ja aineita.

Loppu-luomus on äärimmäisen muokkailu-mahdollinen, niin maun kuin lopullisen muotoilun suhteen. Monessa paikassa samanlaiset keksit kulkevat nimellä shakkiruudut tms.. Miunmaunmukaan  halikeksejä. Piste. :)
1) Raaka-aineet valmiiksi! 150g margariinia, 1dl sokeria, 1 muna, ≈3,5dl jauhoja, pieni ripaus leivinjauhetta. Vanilijajauhetta, kaakaojauhetta, hunajaa ja pikakahvipötkylä.
2) Margariini ja sokeri vaahdoksi. Muna sekaan. Leivinjauhe ja jauhot sekaisin keskenään, pienissä erissä voisokerimuna-vaahtoon
3) Pohjataikinamassa puoliksi kahteen kulhoon
4) Toiseen "vaalea osa": ripaus vanilijajauehtta ja loraus juoksevaa hunajaa. Toiseen "tumma osa": pikakahvipötkö, ruokalusikallinen kaakaojauhetta ja tilkkanen vettä

***makua voi tässävaiheessa muokkailla
***vaalea osa: kermaa tilkkanen ja hunajaa suurempi loraus? ..appelsiininkuorta ja vanilijaa? ..sitruunaa ja lakua? ..omenaa ja kanelia?
***tumma osa: tujummin kahvia? ..konjakkia/rommia? ..turkinpippurijauhetta? ..kuivattua luumua?
***makuparin valinnassa kannattaa vähän visioida yhteensopivuutta :)
5) Taikinapallukat kylmään odottelemaan. Pieni osa aina kerrallaan työpöydälle..
6) Peukunpään-kokoinen nokare molemmista taikinoista -> pyöräytys tangoksi käsien välissä -> tangot halaamaan toinen toistaan..
7) 200°-uuniin, 10-15min.
Ecco, un abbraccio!

***lopullista muotoilua voi vain mielikuvitus rajoittaa. Tangot voi kiertää pitkittäin keskenään (saa kaksivärisiä spiraaleja), latoa päällekkäin ja vierekkäin (saa shakkiruutuja..)...jnejnjenje.

Ei kommentteja: