torstai 13. maaliskuuta 2014

Raakakakku banaanista ja avokadosta

..eli tavallaan "suklaa-/vanilijajuustokakku", mutta raakaruokaversiona.
Raakakakku "bianco e nero", tavallaan.

Avokadoa, banaania, kaakaojauhetta...
Kyseisen luomuksen alkuvaiheet ja raaka-aineet hieman herättivät epäillyksiä. Ilmeisesti en vielä ole kokenut riittävästi raakaruokarintamalla. Useimmiten - aina, lähestulkoon - raa-at jälkkäritekeleet ovat loppujenlopuksi mielettömän herkullisia, suoraviivaisia ja äärettömän yksinkertaisia valmistaa. Aineksia peräjälkeen päällekkäin...

Näin nytkin. :)
1) Pohja: 10 kuivattua taatelia, muutama kourallinen pekaani- ja saksanpähkinöitä, ripaus kanelia, tilkka juoksevaa hunajaa ja puolisen desiä mantelijauhoa

***taateleista ENSIN kivi pois: blenderi ei murikoista tykkää..
***taateleita TOISEKSI kannattaa hieman jo veitsellä hienontaa: tämän köökin blenderillä ei riittänyt jerkku kaikkien kymmenen työstämiseen..

2) Ainekset sekaisin. Vuoan pohjalle käpälillä painellen. Jääkaappiin odottelemaan..


3) Tumma täyte: avokado, vajaa puolikas banaani, ripaus suolaa, ≈puoli tl vanilijajauhetta (= n. puolikkaan vanilijatangon sisus), muutama ruokalusikallinen kaakaojauhetta, pari-kolme blenderillä muusattua taatelia ja hunajaa oman-maun-mukaan
4) Kaikki blenderiin, kaakaojauhe viimeisenä.. Tarkista maku :)

***määrissä täytyy luottaa omaan "mutuun"
***hunajaa, banaania ja kaakaojauhetta sen verran että makumaailma vastaa omaa näkemystä!


5) "Vaalea" täyte: banaani, vanilijajauhetta, ripaus suolaa, reilu desi kaakaovoita ja puoli desiä kaurahiutaleita
6) Kaakaovoi vesihauteessa sulaksi. Muut osaset blederissä muusiksi. Kaurahiutaleita sen verran, että koostis lievästi jämäköityy..

***kauran tilalla voi olla kookosta, mantelilastuja, ehkä jotain murskattua keksiä..
***nämä kaikki tietysti sotii tiukkaa raakaruoka-mentaliteettia vastaan, mutta entäs sitten? MAKU on se mikä lopputuloksessa merkitsee! :)
7) Täytteitä vuorotellen pohjan päälle tasaisesti. Vähän voi sekoitella jotta seepraefektiä saisi esiin..
8) Ainakin tunniksi, mieluiten kahdeksi jääkaappiin..
..ja viimein tarjolle.

***mielettömän hyvää.
***Ei niin yliällömakeaa, mitä raakaruoat usein ovat. Ehkä syy tähän oli pohjan ohkaisuus..
***Täyte pysyi yllättävän hyvin kasassa. Vielä pohjan-päälle-lusikointi-vaiheessa se vaikutti olevan liian juoksevaa velliä, mutta ilmeisesti kylmä teki tehtävänsä!
***Banaani-avokado-kaakao...mikäettei :) Kiitokset ideoinnista RawGoddess, Keittiökameleontti, HealtfulPursuit ja SimplyRaw.

Ei kommentteja: