perjantai 7. maaliskuuta 2014

Täytetyt tomaatit "salaattina"

..kikherneillä ja kurkkukuutioilla.
Kylmänä tarjoiltava, ikään kuin salaatin roolissa.
Makua..wau. Upeasti makua, mutta rakenteessa muuten ehkä vähnä paranneltavaa..
1) Osaset valmiiksi: kurkku pienehköiksi kuutioiksi. Kikherneet valumaan. Tahinia, tuoretta minttua, ripaus suolaa ja loraus sitruunamehua sekaisin..
2) Kaikki palaset samaan kulhoon, huolella sekaisin!

***tahini on helposti, varsinkin viileänä kokkaroituvaa sorttia. Sekoittamiseen kannattaa käyttää tovi, jotta maku tarttuu joka osaan..
***Ehkä tahini voisi koettaa "liuottaa" ensin sitruunamehutilkkaan..?
***kenties voisi lisätä pienenpientä punasipulikuutiota? ehkä morttelilla karkeasti murskattua pähkinää (cashew, manteli?)

3) Tomaatista "lakki" syrjään ja lusikalla sisus tyhjäksi!

***osa sisuksesta kannattaa hienontaa täytteen sekaan. Näin lopputulos edes hieman "täydentyy"..
Tomaatti täyteen ja sellaisenaan tarjolle!

***hyvää, nam.
***enemmän kurkkua, ehkä vähän jotain pähkinää? juustoa? ..lisää jotain
***Ei sinänsä yllättänyt: suurimpana "oho"-na ehkä kikherneiden tekstuuri. Suoraan paketista ne ovat vähän turhan jämäköitä..
***..jos ne ostaisi kuivattuina ja keittäisi itse? ..tai miksei niitä voisi purkista lykätä porisemaan vielä muutamaksi minuutiksi?

Ei kommentteja: