torstai 27. maaliskuuta 2014

Ananascurry-sosekeitto

Ananascurryn maagista makeaa ja tulista makumaailmaa sosekeiton muodossa.

Pineapple-curry on ollut jo muutamaan otteeseen lautasella vuosien saatossa: kastikkeena, tikkuruokana/wokkina, patongin täytteenä.. Nyt ensimmäitä kertaa simppelisti sosekeittona!
***lopputuloksena maukas ja mielenkiintoinen kevätauringon värinen keitto! NAM!

1) Valkosipulia ja puolikas keltasipuli rypsiöljyyn kuullottumaan. Hienonnettu tuore jalapeno sekaan hautumaan..
2) Muutama raaka peruna kuutioiksi ja pataan! Pintaan kevyesti väriä. Mustaapippuria, tilkka soijaa ja chilihiutaleita mausteiksi.
3) Vettä perään muutama desi. Levyä hiljemmalle. Muuma kymmenminuuttinen rauhallista hauduttelua..
4) Sauvasekoittimella "runko" soseeksi ja pannu takaisin liedelle
5) Mukaan tilkka kookoskermaa, palanen vihreää paprikaa kuutioina ja muutama koura ananasta palasina. Mausteeksi riittävästi currya!!
Sose sekoittuu tasaiseksi ja saa hupaisan keväisen keltaisuuden.. Pinnalle vielä tuoretta korianteria ja murskattuja cashewpähkinöitä.

***tuoksu, väri ja maku äärimmäisen kohdallaan.
***pehmoinen, soseutettu peruna pehmensi kokonaisuutta täydellisesti: kuohkeutta ja mietoa, pehmeää makua, joka loistavasti tasoitti chilin ja curryn pienenpientä ylimäärää.

Ei kommentteja: