keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Annosuunivuoka-munakas

..jaahas. Tovin kestäneen hiljaiselon jälkeen on uusien ideoiden aika! Kevätauringon valossa ideatkin kirkastuvat ilmeisesti.. :)

Nyt pöytään jo jonkin aikaa mielessä ollut idea. Luomuksen otsikko on aivan liian monimutkainen, mutta en muutakaan keksinyt mikä paremmin kuvaisi lopputulosta. Otsikosta löytyy kaikki olennainen.
Tämä räätti olkoon jälleen "perus runko"-tyylinen resepti: ilman sen kummallisempia hifistelyjä. Samankaltaiseen olisi ynnättävissä vaikka mitä...
1) Punaista ja valkoista sipulia pannulle, kylmään oliiviöljyyn ensin ja sitten hissukseen kuullottumaan. Suolaa ja pippuria mausteeksi.
2) 2-min esikeitettyjä broccolinkukintoja ja voipapuja pannulle, levy pois päältä. Pari pyöräytystä ja lieden reunalle odottamaan..
3) Muutama kananmuna ja tilkkanen Srirachaa sekaisin. Paprikaa, kirsikkatomaatteja ja tavallista kermajuustoa kuutioiksi..

***kananmunien rakennetta ei aivan-täysin tasaiseksi tarvinne saada. Voi olla jopa hauskaa, jos lopputuloksen tekstuuriin jää vähän vaihtelua!
***Srirachan toki haluaisi levittyvän tasaisesti..
4) Palaset annosuunivuokaan! Kerroksittain. Pohjalle Broccoli-sipuli-papupaistosta. Päälle paprika- ja juustokuutioita. Ylimmäksi kirsikkatomaatit..
5) Kananmunat mukaan. Muutama ravistelu, jotta sekoittuu jotenkuten tasaisesti..
6) 200°-uuniin, keskitasolle noin vartiksi.. 15-20min.

Sillävälin salaatti suikaleiksi ja aterimet esille!
Annos pysyy ehdottomasti kauniimpana, jos sen tarjoilee suoraan kulhosta.. Onhan se toki hieman hankalampi syödä.. :)

***..ja nam
***Hyvää. Helppo, muokkailtava, hauska ja valmistusmetodit jättävät mukavasti aikaa hifistellä lisäksi vaikka mitä!
***vähän kananmuna kärähti annosvuoan pohjaan: oli hankala putsata.
***pohjalle voisi ehkä sujauttaa jotain muru-henkistä tavaraa?
***...jos päällisessä kalaa, niin saaristolaisleipämurua? ..jos sieniä/lihaa, niin vaaleaa leipää?
***makujenmukaan.

Ei kommentteja: