lauantai 2. helmikuuta 2013

Lohipihvi

..jälleen burgerin päälle.
Mutta hä? Miten ihmeessä tämä tälläkertaa maistui näin tajuttoman upealta?
1) Fileestä  nahka pois, leikkuulaudalla kala pieneksi kuutioksi. Kulhoon ja lisäkkeet mukaan: yksi muna, ≈2rkl korppujauhoa, ripaus merisuolaa, mustaapippuria, rosépippuria, valkosipulinkynsi ja puolikas keltasipuli hienona silppuna, kookas nokare rahkaa ja pikkuinen dijon-sinappia.
2) Koko massa haarukalla ronskisti sekoitellen tasaiseksi ja toviksi jääkaappiin maustumaan..
 3) Lusikalla pannulle -> lastalla pikaisesti muotoillen pihveiksi. Pinta ruskeaksi molemmin puolin..
4)..uunipellille. Päälle muutama siivu old-Amsterdam goudaa ja grillivastuksen alle uuniin, n. 5min odottamaan tarjoilua..
6) Burgerisämpylänä Kirkkonummen skärdårdslimppua ja sipulisetti maustettuna hunajalla, tillillä ja sweetchilillä.

Hamppari kasaan ja pöytään..

***näin kun auki kirjoittaa upean maun salaisuudet, ei tämä olekkaan enää niin mysteeri:
- Lohihakkeluksen maustaminen osui nappiin: suolat, pippurit ja sinapit. Täydellinen tasapaino.
- Paistopinta oli perfetto. Riittävän kuuma pannu, ei liianpitkää hiillostusta..
- Grillivastuksella ja juustosiivulla viimeiset silaukset..
- Saaristolaisleipä on vaan-niin-hyvää. (KIITOS!! :)
- Tilli-SweetChili-Hunaja: toimii kalan kanssa tarjottavan sipulisetin mukana häikäisevän loistavasti

Ei kommentteja: