keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Pizza: huomioita, osa-2


Tomaattikastike:
Yksinään (huom! miunmaunmukaan) pizzan tärkein makuelementti.
Tällä on muovailtaessa aina valtavan suuri vaikutus lopulliseen makukokonaisuuteen. Ja voi kun tässäkin on vaihtoehdoissa taivas rajana...

..esimerkiksi:
***yksinkertaisesti: kahteen pizzaan - yksi tuore tomaatti hienona hakkeena, 1 prk. tomaattipureeta, 1 valkosipulinkynsi, puolikas punasipuli, tuoretta basilikaa, kuivattua oreganoa, mustapippuria , suolaa ja tilkka oliiviöljyä.

***em. + pieni twist: ..vilä ripaus chiliä ja tilkka balsamicoa?

***tulisesti: tomaatti, tomt.puree, sipulit ja öljy. Mausteena sweetchiliä, kuivattua chiliä ja pimentoa tai cayennepippuria?

***suomalaisittain: ..jos täytteinä lohta (tms. saariston makua) ja pohjana ruisjauhopohjainen plätty - tomaattikastikkeeseen tuore tilli + sitruunamehu

***kalalle: paremmin sopii yleensä "vaalea" kastike: maustettu oliiviöljy tai tuorejuusto.

...loppua ei näille näy. Tässä nyt osa aiemmista kokemuksista. Lista varmasti vielä täydentyy ajan kanssa..

Ei kommentteja: