torstai 7. helmikuuta 2013

Soijapallot & riisinuudelisalaatti

Uh.. Vihdoin koti-köökin ääressä. Tutut työkalut, -tasot, -välineet, -mausteet ja kaikki. Ruuanlaitto on aina & kaikkialla hauskaa, mutta parasta se on tutuissa puitteissa. Makuja on näppärämpi fiilistellä, kun tietää mihin keittiön tarpeet riittää.

Nyt "muka"-aitoa tikkuruokaa.
Aasiamakua lautasella hassunhauskanjännän monimuotoisesti.
 1) Riisinuudelit: kiehuvaa vettä ja ripaus suolaa päälle. ≈5min hauduttelua. Huuhtelua kylmällä vedellä ja viimeiseen satsiin pieni loraus seesaminsiemenöljyä (tai rypsiöljyä), sekoitus ja valutus.
2) Salaati-aspektin tueksi vielä kasvikset julienne. Seesamiöljyssä kuullotus. Sakea, soijjaa, limemehua, inkivääriä ja chiliä mausteeksi. Veivaus, jäähdytys ja nuudeleihin-sekoitus. Kylmään odottamaan ja maustumaan..
 3) Soijapallerot sillävälin: soijaa, kanafondia ja yksi valkosipulinkynsi mausteina kattilaan. ≈ yhden-suhde-kolmeen soijarouhetta ja vettä mukaan. Levy päälle ja muutama minuutti kiehuttelua.

***Tämä näin nyt kokeilemalla opittu: soijarouheeseen saa helpommin ja enemmän makua kyytiin, jos kypsennyksen tekee tällälailla.
***aikaisemmin on mun vaihtoehtona ollut simppelisti "kiehuvassa vedessä kannen alla"-haudutusta ≈ 5min.
***kehitysehdotuksena siis: mausteet keitinveteen. Kannenalla kiehutusta kunnes massa hieman kuivuu.

4) Nopsa jäähdytys -> ruokalusikallinen vehnäjauhoa sekaan -> käsityönä pallukoiksi -> uunipellille -> 200°-uuniin, 15min.
5) Sooseiksi chili-maapähkinä- ja wasabiluonnonjuggekastikkeet
Tikut kouraan ja kimppuun!

Ei kommentteja: