tiistai 12. helmikuuta 2013

Satay-kanavartaat

***Tuo "Etsi tästä blogista" -hakukoje on muuten surkea. Sitä en suosittele käyttämään. :)
***koettakaapa Googleen: "Makujemukaan [etsittävä sana]"  ..löytyy taatusti ja helpommin ja vaihtoehtojen kanssa.

..Satay "nyt jo" uudestaan.
aiemmin tällä makukombolla syntyi tikuilla syötäviä suikaleita, muiden Aasia-rehujen ohessa. Nyt simppelimmin varrastikun varressa.

Kypsennys myös ehkä monimuotoisemmin tähän maahan sopien
***uunissa, grillissä?, avotulella?, paistinpannulla?..
 1) Minuuttipihvihstä pitkiä suikaleita.. ≈ 3 per pihvi.

***ensin kannattaa ylimääräinen mömmö kanojen pinnasta pyyhkäistä talouspaperiin
***sitten marinadi (ja MAKU!!) tarttuu ja imeytyy ehkä paremmin :)

2) Marinadiainekset sekaisin kulhoon: chilijauhetta, soijaa, inkivääriä, sitruunamehua, riisiviinietikkaa, Sakea ja nokare muscovadoa. Maapähkinävoipurkin loput ja kanasuikaleet kyytiin! Marinoitumisaikaa oman-maun-mukaan, ≈ 1-8h sanoisin..

***sitruunan tilalla olisi tokitietty pitänyt olla lime ja muscovadon sijaan fariinisokeria. :)
***chilin hento polte sopii pelottavan hyvin maapähkinävoin kanssa!

3) Tikkujen liotus tässä välin
4) Sitten filesuikaleet puikkoon! 2 suikaletta haitarille per varrastikku. Uunivuokaan ja 175°-uuniin, kymmeneksi minuutiksi.
5) Lopuksi vielä uuni kuuuumaksi (250°) ja varrastikkujen päälle loput kulhoon jääneestä marinadista
Reilu ruskistus ja tarjolle.

***nam niinkuin odottaa jo saattoi. :)
***maapähkinä-soija-chili kanan mausteina. Kokeilemalla selviää! p.s. kannattaa.
***minkä kanssa tai millaisessa yhteydessä näitä tarjoilisi on vielä mietinnän alla.. kesää odotellessa ja BBQ-tapahtuman alku-sormiruokapalana..?

Ei kommentteja: