maanantai 25. helmikuuta 2013

"Gusto Mexico"-suppilovahverokeitto


..tai kuinka vain. :) Suppissoppa goes to Mexico! Eli chilisentulinen ja tomaatinen suppiskeitto, jossa lisänä papuja.

Teko-vaiheiden ajoittaminen on kaikki kaikessa!

1) Oliiviöljy pannulle lämpiämään.
2) Lämpimään - EI vielä kuumaan - öljyyn tuore chilisilppu ja valkosipulinkynsi
***maku uuttuu ja levittyy tasaisesti koko öljyyn -> tarttuu tuonnempana kaikkeen mitä tässä paistaa :)

3) Keltasipulisilppu sekaan tirisemään. Ei pelkästään kuullotusta, vaan rehti ruskistus!
4) Voipapuja purkillinen ja suppiksia kasa paistumaan
5) Tomaattimurskapurkki ja mausteet: pimento, suola ja pippuri, tilkka sitruunamehua ja kevätsipulisilppua
6) Hauduttelua, odottelua ja nälä kasvattamista tovi..
..lusikka kylkeen, soppa kulhoon ja pöytään!

***suppilovahveroiden metsäinen maku sopii maanmainiosti mexico-tyyliseen, tomaattiseen tulisuuteen. Ilmeisesti. :) Hih.
***seuraavana päivänä tämä soppa vielä toimi dippikastikkeena: ribollita-tyyliin nopsa uudelleenlämmitys ja haarukalla voipavut murskaksi. Pavuista muodostuva massa kuivasi keittoa juuri sopivasti -> toimi tikkurehujen herkullisena dippinä!!!

Ei kommentteja: