perjantai 22. helmikuuta 2013

Lohi ruusukaali-sipulipedillä


..yksinkertaista tekotavaltaan ja maustekomboiltaan -- lopulliselta maultaan ja tekstuureiltaan anyway, täydellistä. :)
 1) Rehut uunivuokaan: ruusukaaliat pesulle ja puolikkaiksi, keltasipuli ja valkosipulinkynsi silppuna
2) Mausteeksi muutama aurinkokuivattu tomaatti hienonhienoksi silputtuna, muutama oliivi hakkeena ja reilu ripaus basilikaa. Ripaus suolaa pinnalle
3) Ohessa par-boiled punajuurenviipaleita ja kesäkurpitsaa: Nämä riviin rehu-pohjalle..
4) ..lohenviipale päälle: mausteeksi pintaan hieroen yksinkertaisesti sitruunamehua, suolaa ja mustapippuria
5) pienoinen punasipuli suikaleina vielä
6) Vuoka 175°-uuniin, folio päälle ja kypsennystä ≈30min. Viimeiset 5min grillivastuksen alla, ilman foliota.
A tavola!

***maut tässä spot on! Ruusukaalit, hennosti ak.tomaatilla maustettuna, hautuneet sipulit ja lohen pehmeys. Maukas pätkä tätä makupolkua..
***punajuuri jäi ehkä vähän puoleenväliin. Esikeittoa olisi pitänyt jatkaa muutama minuutti pidempään..
***lohessa olisi voinut olla ehkä vielä tilli-voi?..rosepippuri?..villisti sweetchili-inkivääri-sitruuna?..tms. makuna..

Ei kommentteja: