tiistai 18. syyskuuta 2012

Raparperi-Serrano-kanakääröt

..Wau. Nyt täysosuma! Ensimmäistä kertaa huippyhyväksihavaittu konsti laittaa raparperia "suolaiseen" räättiin, pääruokana. Näistä tuli jopa melko miellyttävänjännään näköisiä.. oi, ja makuisia!
 1) Rintafileet ensialkuun ohkasemmiksi, veitsellä siististi puoliksi.

***mahd. käyttöön suoraan minuuttipiffejä.. :)

2) ..marinadiin! Pussiin luonnonjuggea, kanelia, curryä ja loraus soijjaa. Fileet pussiin ja jääkaappiin muutamaksi tunniksi
3) Maustumisen jälkeen ylimäärä marinadia syrjään, pyöräytys raparperinpötkön ympärille, sitomaan vielä viipale Serranonkinkkua ja hammastikku varmuuden vuoksi "kasaamaan kokonaisuus"
4) Pannulle, pinta nopeasti ruskeaksi jokapuolelta. Ripaus suolaa ja pippuria pintaan..
5) Pellille ja 200°-uuniin, ≈15min

Tarjolle kanttarelliohratton kylkeen ja pöytään.. Bon appetit!

***curry-kaneli-kana itsessään jo üübertoimiva kombo
***..kylkeen vielä raparperin pirteä happamuus ja Serranon pehmeä suolaisuus -> njam.
***vaihtoehtoja?
- Ehkä raparperin pirtsakkaan potkuun sopisi myös tavallinen yrttimarinadi (rosmariini-timjami-oregano) + joku valkosipulinen ja kermainen kastike?
- Raparperi hakkeeksi ja hienonnetun punasipulin ja luumujen kanssa kanafileet nyyteiksi? Marinadista curry pois ja chiliä tilalle..?

Ei kommentteja: