lauantai 15. syyskuuta 2012

Pehmeä omenamuru

..sesongin makua aivan fantastisen jännänhauskalla tavalla: muru-crumblen rapeus ja muffinssi/sokerikakku-tyylinen pehmeys samassa. :) hih.

1) Vuoan korppujauhotus ensialkuun. Sivuun ja syrjään (= kylmään) oottelemaan
2) Vetelän-kostea murotaikina pohjalle: 100g margariinia ja 1dl sokeria vaahdoksi. Ripaus vanilijasokeria. 1 kananmuna ronskisti vatkaten. 1dl kauraleseitä ja ≈ 2,5dl vehnäjauhoja. Nopsasti tasaiseksi.

*** !! 2,5dl on todellinen arvio. Aika näppituntumalla lisäilin.. Tarkoituksena on saada löysähkö ja kostea, mutta kiinteä ja tasainen taikinamassa!

3) Muutama kaurakeksi murskattuna pinnalle..
 4) Näiden päälle kauden satoa, siisteinä lohkoina! :)

***tyyli vapaa. Parempi vaihtoehto: ohuina viipaleina, PARAS vaihtoehto: todella karkeana raasteena

5) Kanelia hintsusti ripotellen ja siirappia ristiinrastiin pinnalle. Tämä uuniin, alatasolle 175° ja ≈45min
 6) Tilkka maitoa, muutama kaurakeksi, kourallinen rusinoita ja mausteita: puolisen tl kanelia ja kardemummaa, karkeaksi muruksi..
 7) ..ja piirakan pinnalle. Takaisin uuniin vielä vartiksi..
Tarjolle vanilijakastikkeen kera...njam.

***Loppuunasti säilynyt SEKÄ rapeus ETTÄ pehmeys. WWWWUHUU!!
***maussa ei muokattavaa. Omena-luomukset on parhaita yksinkertaisimmillaan. Mausteina AINOASTAAN kaneli ja siirappi! :)
***Ehkä kardemumma.. ehkä fariinisokeri.. ehkä vähän vanilijaa.. muutama rusina.. luumuja hienonnettuna.. jauhettua inkivääriä.. tummaa rommia? ..hasselpähkinää..?

Ei kommentteja: