torstai 20. syyskuuta 2012

Ohra-pinaatti-uunikasvikset

..lisukkeena pippuri-paahdettu sipuli-tuorejuusto-lohifileelle.
Oli myös alkupala: annoskokonaisuuden salaatti-roolissa balsamico-mandariini salaattisillppua näkkärin kyydissä.
***Visiona oli oikein mehukkaan-kostea salaattikombo, kuivalla näkkärinkäntyllä -> salaatti pehmentäisi, maustaisi ja imeytyisi leipään -> lopputulemana miellyttävä, kevyt ja raikas alkupala
***..näin kävi, juu, mutta mandariini ja balsamico eivät sovi samaanaikaan lautaselle!!!!!!!
 1) Itse uunikasvikset: al denteksi keitettyä ohraa, punasipuli- ja keltasipuliviipaleita, tuoreita pinaatinlehtiä, kesäkurpitsaa viipaloituna ja porkkanaa suikaleina
2) Vuokaan. Mausteeksi loraus rypsiöljyä, ripaus suolaa, mustapippuria, timjamia ja hienoisesti chilihiutaleita
3) 150° ja ≈45min

***tässä uunitus oli aivan-liian-alakanttiin, ehkä puolisen tuntia. Ei riitä. Pitää olla pidempään, jotta kaikki ehtii kunnolla hautua, maustua ja muhiutua.
***tänne se loraus balsamicoa? ...taikka loraus punkkua? ..tuoreita yrttejä?
Lohifile yksinkertaisesti uunitettuna ja kasvisten kastikkeena valkosipulilla maustettua luonnonjuggea..
A tavola! :)

***kokonaisuus kyllä kohdallaan:
- sipuli ja lohi - nam
- kasvikset - hyviä maultaan, mutta liian hintsusti hautuneita. Myös aika alakanttiin maustettu. Ohrapallukat oli kyllä rehujen seassa jännä plussa!

Ei kommentteja: