tiistai 15. toukokuuta 2012

Rahkavoitaikina & Lihapiirakka

..rahkavoitaikina ennenkaikkea, koska tämä on aivan älyttömän sopeutuvaa sorttimenttia. Muokkailtava, muotoiltava ja muovattava sopimaan milloin-vain & minne-vain. Suolaisen seurassa, makean mukana, nopsaan naposteluun, slow-food-tunnelmointiin..
 1) 100g huoneenlämmössä pehmennyttä voita, 4dl kuivaa-ainesta (tässä vehnä- ja ruisjauhoja ja kaurahiutaleita), 1tl leivinjauhetta ja ripaus suolaa

***Kuivaan ainekseen, uuh, mitä vain: hiutaleita, mysliä, leseitä, rouhetta.. Muistissa kuitenkin, että esimerkiksi pähkinärouhe on vähemmän kuivaa kuin vehnäjauho jne.. :)
***Makean matkassa varmaankin 0,5-1dl sokeria, 0,5dl siirappia, hunajaa..millonmitäkin - riittää tekemään lopputulemasta aivan-riittävän makeaa
 2) Kuivat ja voi nyppien muruksi
 3) Rahkapurkki, 250g sekaan
 4) Lopullinen kuivuuden-pelailu vielä jauhoilla
5) Klöntti kelmuun ja kylmään!

***näin! Tästä eteenpäin: lihapiirakkana, pasteijana, puikkoina, sarvina, puusteina... Miksi ei Beef Welligntonin käärimiseen? Sipulikeiton kantena? Kalakukon päällisenä? Marjarättänän pintaan?
 Nyt lihapiirakaksi.. Yksi, kahteentyyliin maustettu täyte
6) Perustana mustariisiä+punariisiä, kuullotettua shalottia ja punasipulia ja jauhelihaa
7) Mausteeksi toiseen: chipotle+worchester+chili+cheddar, mustapippuri ja suola
8) ..ja toiseen: dijon-rosmariini-timjami, pippuri ja suola..

***kasviksiksi vielä vaikkapa porkkanaraastetta, kesäkurpitsaa, purjoa, pinaattia, munakoisoa, paprikoita, tomaatti-oliivi-pesto-komboa..
***makeaan omena-pähkinäpaistosta, banaani-kookos? marjoja? Vadelmaa ja suklaarouhetta..?
***ideoita liikaa. Ei listata enempää! :)
 9) Taikinan-kolmasosa ≈ A3 kokoiseksi levyksi, täyte kyytiin..

***Suolaisessa, ja miksi ei makeassakin, jokin juusto on lopullisen tekstuurin kannalta huippuveto!
***Sulamisominaisuudet mielessä!
 10)..ja rullalle! Pintaan "voitelu" tässä ihan vain vedellä..
11) 175°-uuniin, ≈20min

namnamnam...

Ei kommentteja: