keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Keväinen lohi-menú

..eli pari muistiinmerkintää kokonaisuudeltaan-kovin-onnistuneesta kokonaisuudesta. :)
 Alkuun: vuodenaikaa kunnioittaen, kauden tyyliin Parsaa & hollandaise-my-way ja salaatti
1) Hollandaise: my-way, eli shalottisipulisilppua oliiviöljyyn kuullottumaan. Mausteeksi suolaa+pippuria+valkopippuria. Samaan pataan rrrreilu loraus valkoviiniä (+ vähän vettä) ja keittelyä kasaan kunnes liemi tiivistyy riittävästi
2) Liemi siivilän läpi: sipulit syrjään. -> metallikulhoon ja vesihauteenpäälle. Mukaan keltuainen. Tasaisesti sekoitellen kunnes kastike tarpeeksi kiinteää. Sivuun jäähtymään!
3) Loppuun vielä lisäyksenä nokare turkkijuggea ja tilkka sitruunamehua. Parsanpäälle ja salaatinseuraan :)
 Pääruokana: Dijon-tillilohi ja pinaatti-parsa-risotto
4) Onnistumisen taikasanat: valkoviini, parmesaani ja aika. Ei muuta. Näitä kun löytyy, on risottia mahdoton mogata :)
Jälkeen: perinteinen porkkanakakku
***joka viihtyi aaaaivan liian pitkään uunissa ja kuivahti. Porkkanakakku mielummin mehevän taikinaisena kuin kuivan läpikypsänä!

Kevään antimia. :) Torikauden alkua, lähiseudun tuoreita kaloja ja tämänkesän oman parvekkeen tuotoksia odotellessa..

Ei kommentteja: