maanantai 14. toukokuuta 2012

Chorizo-sarvet

..eli (krhöhöm :) aika-onnistunut, suolainen lätkämatsi-snack!
Kehotan paneutumaan ideaan!

Pohjalle perus sarvi-taikina, makua matkaan kukin mieltymysten mukaan, tarjolle ja matsia jännäämään!
1) Sarvitaikina: suolaa ja sokeria 2,5dl käsilämmintä vettä. Pussillinen kuivahiivaa sekaan ja tekytymään muutamaksi minuutiksi
2) Loraus oliiviöljyä, kourallinen juustoraastetta, 1dl kaurahiutaleita ja n. 4dl vehnäjauhoja. Alustus ja kohotus!

tällävälin täyte/maku:
***miten-milloinkin-sopii. Nyt laitettiin maku taikinaan mukaan ja sarvet rullalle ilman sen kummempia päällyksiä. Chorizot hakkelukseksi, puolika keltasipuli pienenpieneksi kuutioksi, muutama jalapeno, pippuria ja pimentoa. Kaikki sekaisin ja taikinan-massaan mukaan!
***hakkelukset olisi toki voinu myös ripotella rullattavien taikinanpalojen päälle
***chorizon chili-syys tietty on vain yksi kaikista vaihtoehdoista... Muita quick-suola-snack-komboja voisi olla: pesto-mozzarella? kinkku-ananas? aura-katkarapu? yrtti-tuorejuusto? metsäsieni-timjami? aurinkokuivattu-tomaatti+oliivi?

3) Taikina kolmeen osaan ja kaulimella pyöreäksi. 8-osaan, mahd. täytteet mukaan ja rullalle! Levästä-päästä lähtien! :)
4) Pellille ja uuniin, ≈15-20min @ 175°

Ei kommentteja: