maanantai 7. toukokuuta 2012

Feta-levite

..tai -tahna, -seos, -tilpehööri, -päällinen, -garnish...jne.
Oli mikä oli, mutta hhhhyvää!!! ja helppoa ainakin. Pikkasen jopa ärsyttävän simppeliä ainestensekottelua, ei sen jännempää kokkailua.. Mutta mmmmmmnjam, helposti hyvä tulee.
 1) Klöntti fetaa purkinpohjalle, mukaan sitruunamehua, pippuria, kaksi hienonhienoksi hakattua oliivia, pieni valkosipulinkynsi, oreganoa ja basilikaa ja loraus oliiviöljyä
2) Haarukalla feta murskaksi ja vinhasti veivaten sekotellen mausteet mukaan
***painelin tuon murskatun fetan tiiviisti sekoituspurkin reunaan ja leikkasin veitsellä siivuiksi
***tahna/murska/levite on toki käytettävissä miten vain..
3) Rieskansuikaleen päälle ja vadelmabalsamico-lehtisalaattisuikaleita ja uunikuivattuja tomaatteja pinnalle. Voilá, suomi-tapas kreikkatwistillä.

***uusia käyttökohteita heti kun keksin! Nyt mielessä pyörii visioita ko. tahnalla/levitteellä täytetyistä herkkusienistä?... Prosciuttorullia? ...Täytettyjä uunitomaatteja/-paprikoita?
***makumaailmaan VOISI ehkämahdollisesti-josmielitekee hakea lisää potkua jostain pienestä chilityylisestä poltteesta..?

Ei kommentteja: