perjantai 17. tammikuuta 2014

Taateli-appelsiinipalat

..tai "-raakakakku", "-torttu" tai "-leivos".
Ideana kuitenkin, näppärä raakaruoka-leivonnainen ylimäärä-taateleista! Makeaa jälkkäriä tällä mentaliteetilla on huippujännä touhuta. Makuja voi yhdistellä niin hurjan monelta taholta ja lopputuloksena on aina jotain jännää.

Usein hurjan makeaa, tanakkaa ja tuhtia. No jos nyt ihan pieni pala sitten...
1) Pähkinät liotukseen! Kylmään veteen desi manteleita ja auringonkukansiemeniä. Minimissään 1h, mielellään pidempään. Liotuksen jälkeen huolellinen valutus!
2) Taateleista kivet syrjään..

***onkohan tähän mitään siistimpää konstia? Käsin, varsin manuaalisesti lähestymällä tämä työvaihe onnistuu mielestäni helpoiten, mutta tahmainen-sotku on taattu. :)
3) ..ja ≈1,5dl blenderiin. Muutama ruokalusikallinen kaakaojauhetta perään.
 4) Valutetut pähkinät+siemenet mukaan. Tasaiseksi jauhautumaan!

***täydellisen samettisen sileää on tarpeetonta odottaa :)
 5) Sekoitus vuoan pohjalle. Kostutetulla lusikalla sileäksi!
6) Pakkaseen odottamaan päällystystä..
7) Blenderiin loput (≈1dl) taateleista, muutama appelsiininlohko ja ripaus raastettua kuorta ja kookas ruokalusikallinen maapähkinävoita..
8) Levitellen pohjanpäälle
9) takaisin pakkaseen..
..kylmän jähmettämää leivosta on siisti ja simppeli paloitella haluttuun muotoon ja kokoon. Jotain tähän kylkeen ehkä kaipaisi..?

***noh. Maku loppujenlopuksi juuri sitä mitä odotettiin: todella, todella makeaa ja tanakkaa.
***kuin appelsiini-suklaa-konvehtia.
***ehkä pallukka oikein kuohkeaa vanilija-semifreddoa tms. sorbettia keventäisi lopputulemaa..jos tämä jälkkärinä olisi tarkoitus tarjota. :)

Ei kommentteja: