perjantai 3. tammikuuta 2014

Jouluna touhuttua, Loimutettu joulujuusto

...Erinomaisen erinomaista kuluvaa vuotta. Vähiin käy, ennen kuin kokonaan loppuu. Sitä ennen ehtii onneksi laittaa ruokaa.
Joululomalla ehti todallakin vaihtaa vapaalle. Suloisesti interwebbin kourien ulottumattomissa..kaikessa rauhassa. Näin ollen myös kylläkin blogi-muistiinpano-mahdollisuudesta erossa. Nyt jälkijättöisesti joulutouhotuksia. Lähipäivinä kaikki.

Ensin joulujuusto. Takkatulen ääreltä pöytään.

***Juusto oli perinteisellä 3-2-1-reseptillä pyöritetty au naturel-piimäjuusto. Osa massasta pienempään muottiin, lankunpäälle takkatulen äärelle loimuttumaan..
***lopputulos...öö.. Mielenkiintoinen. Maku ei muuttunut mihinkään, mutta tekstuuri sai jänniä uusia piirteitä. Pinnasta ja kokonaisuudessaan muutenkin kuivempaa, tiiviimpää, tasaisemmin leikkaantuvaa, lohkeilevampaa..
***kuumempaan liekkiin, lähemmäs ja lyhyemmän aikaa. Näillä neuvoilla ensijouluna!

Ei kommentteja: