sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Dukkah kukkakaali

..finger food ranskalaisten korvikkeeksi, lisukkeeksi tai muuten vain uunikasvisten joukkoon.
Muistutus huippuhyästä makuyhdistelmästä!!
1) Kukkakaalin kukinnot yksittäisiksi palasiksi
2) Kulhon pohjalle loraus oliiviöljyä ja ripaus suolaa, mustaapippuria ja valkosipulijauhetta.
3) Kukinnot sekaan..Pyöräyttelyä muutaman kerran, jotta öljyä tasaisesti joka puolella
4) Leivinpaperille nätisti erilleen, (t.s. EI päällekkäin) ja 225°-uuniin, 15-20 min.. Kunnes pinnasta mukavan ruskistuneita (ks.y.o.)
5) Heti uunista-ulosoton jälkeen takaisin kulhoon ja Dukkah-maustetta ympäriinsä!

..jäähdyttelyn jälkeen tarjolle! NAM.

***kukkakaalin hento, mieto ja hieman jopa tylsä ominaismaku saa aaaaivan hämmentävän jännää potkua Dukkah-mausteseoksen monimuotoisuudesta..
***pientä tulisuutta jään kaipaamaan: ripaus vielä cayennea/chiliä mukaan?
***toki Dukkahin voisi sekoitella itsekkin.. Näin tulisuuden saisi päättää kukin kokki omillaan :)
***em. lisuke: sormiruoka-snackkinä sellaisenaan, lisukkeena lihalle/kalalle/kanalle tai kasvispääruoalle..

Ei kommentteja: