tiistai 14. tammikuuta 2014

Kuharulla: mangoa ja pinaattia

..upean vision keskinkertainen toteutus.

Kuhafileelle täytettä tai päällistä, rullalle ja kypsymään. Voi kun tämän voisi toteuttaa niin lukuisalla tavalla fantastisesti - minä menin valitsemaan sekä väärän täytteen että kypsennysmetodin.
Noh, kokeilemalla oppii: ensikerralla eritavalla!
1) Kuhafilé työpöydälle. Pinnalle ripaus suolaa ja tilkkanen oliiviöljyä..
2) Täytteet kyytiin: hennosti hienonnettua, pestyä babypinaattia, pieneksi kuutioitua mangoa ja pieni pala keltasipulia..
3) Varovasti rullalle, muutamalla hammastikulla kiinni..

***kuhafile an sich on tällaiseen usein juuri hivenen liian suuri. JOS se olisi ohuempi tai valtavasti-suurempi, onnistuisi rullaaminen varmasti paremmin..
***voisiko paksuahkoa kuhafilettä koettaa "avata" kirja-tyyliin? ...tai nuijia?
***täytyy koettaa..

***täytteeksi pitää valita jotain mikä edes teoriassa saattaisi olla herkullista.. En tiiä mikä mielialahäiriö oli tätä touhutessa. "pinaatti ja mango" ei kuulosta edes ääneen-sanottuna herkulliselta? Ihan kohtuullisen hyvää tämä lopulta oli, mutta paaaaljon parempaan olisi ollut ideoita!
 4) Kypsennys höyryttämällä: ison kattilan pohjalle muutama sentti vettä ja pieni pala kasvisliemikuutiosta..
5) Porisemaan...kuharullat sekaan..kansi päälle ja ≈10 min..

***ei höyrytystä ilman valkoviinitilkkaa. Pelkkä kasvisliemi on liian hintsua.
***Höyrytyskattilan pohjalle olisi pitänyt sujauttaa vaikka teräksinen pannunalusta tms.. Rullat tarttuivat pikkasen pohjaan kiinni..
***miksi, oi miksi ei uuniin?
***uuniin. Pellille, pintaan vielä vaikka hintsusti juustoraastetta taikka jotain. Jos höyrytetty-lopputulos on toivotumpi, voisi rullat kääräistä ensin folioon.
***folionyyttiin tilkkanen valkkaria..
***ja uuniin!
Rullien seuraksi hintelä salaatti ja varsin maukasta curryrisottoa..
Kokonaisuus oli loppujenlopuksi onneksi sentään kohtalainen.

***voi kun niiiin loputtoman helposti olisi tästä saatu fantastinen..
***ensi kerralla onnistuneemmin!

Ei kommentteja: