keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Autenttisempi taco/tortilla

..suoraan meksikosta. Niin stereotyyppisesti meksikosta kuin vain voi.
Makua, tuoksua, väriä. Kaikkea juuri niin kuin visiossa toivottiin. Ja wuhuu! - tortillaprässi koeajettu nyt kahteen kertaan. Toimii täydellisesti!

Myös kahdet jauhot koeajettu: kotimaan kamaralta maissijauhoa ja import-tavarana Masa Harina. Voivoivoi kun VAIN kokeilemalla oppii. Möhlittyjen koitosten jälkeen upeisiin onnistumisiin!
***prässi käyttövalmiina: elmukelmut molempiin levyhin, jotta itse puu ei sotkeennu ja taikinalevyt on näppärämpi irrottaa..
***maissijauhoista tehty taikina.
***ei. Tästä köökistä käyttäjäkokemuksena voi todeta: JOS on aikaa näpertää/hommata itselleen tortillaprässi, ON MYÖS aikaa käydä etsimässä itselleen oikeaa Masa Harina-jauhoa.
***pelkkä kaupanhylly-maissijauho ei ole sama asia. Ei sitten niin mistään kohdasta. Maku on eri. Tuoksu on kaukana. Väri on hämmästyttävän omituisen keltainen. Näppituntuma on kummallinen: rakeinen ja kostea..
***....ja yhteen-nitovat-tekijät puuttuvat täydellisesti.
***Kiitos Kokkipuotiin fantastisesta vinkistä (ja anteeksi jääräpäinen erimielisyyteni)! Tavallinen maissijauho EI TOIMI ilman pientä lisää vehnäjauhoa. 2 dl maissijauhoa + 2 rkl maissijauhoa = jotenkuten toimiva suhde..

***Masa Harina.
***silkkaa jauhettua, aitoa Meksiko-tunnelmaa!
***Tässä jauhoa 160g. Vettä, kunnes kiinteä ja kostea, muttei tarttuva.. -> 12 pienen vinyylilevyn kokoista tortillaa.
(***jauhot ja ≈1dl lämmintä kraanavettä sekaisin. Sekoittelua ja veden lisäilyä tarpeen mukaan. Muutama pyöräytys/vaivaus, kunnes taikinapallo muodostuu ja pysyy koossa JA on tekstuuriltaan toivotun mukainen. Jauhoa ja vettä voi joutua lisäilemään.. Kelmu päälle ja pöydän nurkkaan odottamaan. ≈30min aikaa tekeytyä. Pallo pienemmiksi ja kuvan 1. mukaisesti prässiin. Rutistus. Kuivan pannun kautta pinta ruskeille pilkuille -> Folion alle tai keittiöliinan alle, pellille ja <100° uuniin..)

***Eroina edellisiin:
- Masa Harinalla tehdyt tortillat irtoavat kelmuista helposti
- eivätkä hajoa liikuteltaessa
- pysyvät koko ajan ohuina, tyylikkäinä tasamuotoisina plättyinä
- paistuvat kauniisti ja ovat väriltään houkuttelevimpia
- lopputulos on elastisempi ja pysyy paremmin kasassa
- MAKU on itse täydellisyys.
***numero uuno tacotäyte: Pico de Gallo
***tomaattia hienonnettuna, punasipulia, murskattu valkosipulinkynsi, muutama silputtu jalapeno ja korianteria.. Ripaus suolaa. Mikäli tahtoo, voi sekoituksen valuttaa vielä juuri ennen tarjoilua..tomaateista tihkuu melko hurja määrä vettä.
***rehut, tortillaplätyt, purkki-salsaa, juustoraastetta, paistettua kidneypapau-punasipuli-paprika kombinaatiota ja kastikkeina yksinkertaistettu Mole ja guacamole

..namnamnamnamnam.

Miunmaunmukaan yksi ehdottomasti lemppari ruoka-räättivaihtoehdoista.
Jos pitää aidoista meksikolaisista mauista, ei voi olla rakastamatta näitä.
Väliamerikkalainen hodari. Taco kun ei minun käsityksen mukaan ole paikanpäällä lainkaan sitä mitä suomessa ymmärretään "tacona".  Taco on pienikokoinen tortilla, joka on tarkoitus popsia juuri "hodarityyliin".

Tavattoman monimuotoista ja makuista. Loputtomasti muokkausmahdollisuuksia. Aina jännä räättivaihtoehto.. :)

Ei kommentteja: