torstai 18. heinäkuuta 2013

Vihreiden värien kuutiosalaatti: avokadoa, kurkkua, fetaa, limeä ja minttua

..hihi. Taas makua. Ja väriä. Ja makua.
Ainiin, ja tosiaan: myös makua!! Nam.

Kuvasta-lautaselle idea. Upean näköinen kuutiokasvisluomus osui joltain nettisivulta silmään ja jäi kovin mieleen...Pakko tätä oli päästä kokeilemaan!
1) Kurkku kuutioiksi: teelusikalla saa näppärästi kaivettua tuon vetisen sisuksen syrjään

***mulla tässä oli yksi avomaakurkku ja parikymmentä-senttiä tavallista tavaraa
***Avomaakurkut ovat joskus (jos hyvin sattuu) jo valmiiksi sisältä normi-kurkkua kuivempia. Näin ei seuraava vaihe ei välttämättä ole pakollinen..
2) Jos kurkku on ollut kovin märkää, täytyy se kuivattaa!
3) Reilu hyppysellinen merisuolaa ripotellen pintaan ja siivilään valumaan ≈ puoleksi tunniksi

***suolaisuutta ei tarvitse pelätä! Kaikki suola valuu tihkuvan veden mukana pois. Lopuksi vielä nopsa kuivaus muutalla talouspaperi-arkilla, niin on kaikki ylimäärä varmasti poissa!

4) Odotellessa muutama kevätsipulin vihreä varsi, pari-kolme rapeaa lähiseudun lehtisalaatin lehteä ja yksi avokado, valmiiksi kuutioiksi
5) Kaikki ainekset kulhoon
6) maku mukaan: puolikkaan limen mehu ja kunnon koura tuoretta minttua!
Tarjolle vielä kukkuran huipulle fetaa pienenä kuutiona..

***namnamnamnamnman.
***limen ja mintun kombo yhdessä avokadon täyteläisyyden ja kurkun rapeuden kanssa. Match made in heaven.
***lisää tuoretta minttua. Iso koura oli aivan liian vähän. ISOMPI kourallinen ensikerralla!! :)

Ei kommentteja: