keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Raparperiuunilohi

..koitos sarjassa "Raparperia pää-/suolaisena ruokana".
K.o. kategoria ei mun tietääkseni sisällä kovinkaan montaa osaanottajaa. Raparperi kun on - ronskisti sanoen - AINA joko piirakassa, kakussa, hillossa, chutneyssä tms... Eli joko jälkkärissä tai  jonain hyvin hintsuna mausteena.
Muutama koitos (ensimmäinen ja toinen) on jo aiemmin tässä köökissä kokeiltu. Menestys on ollut vielä hakusessa..

Tälläkertaa myös ehkä tämä raparperi oli vaan "mausteena"..
Huomattiimpahan kuitenkin, että tällaisessa makumatkassa se viihtyy varsin hyvin!! Tämä tietää uutta tulemista..
MAKU!!! wuhuu!
1) Hunajaa, inkivääriä, chiliä ja soijaa sekaisin. Raparperin-pätkä ronskisti silpuksi..

***Raparperia olisi pitäny ja saanutkin olla huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuurjasti, koura-tolkulla lisää! (≈ 2dl, mielummin kuin tämä vajaa 1..)
2) Lohifilé uunivuokaan, chiliöljyssä kuullotettujen varhaiskaalisuikaleiden päälle..
3) Viilto pitkin pituutta ja maustetta mukaan
4) 200°-uuniin, ≈15 min..

..salaattia seuraan ja makumatkalle!

***nam. Jännä, mielenkiintoinen, yllättävä mutta tuttu ja turvallinen.
***..lisää raparperia. Sitä tässä olisi toivonut. Seuralaiseksi vaan jokin kermaviili- tms. maitotuote-pohjainen dippi taikka soosi..
***Raparperi - tähän tyyliin maustettuna. Missä tätä voisi hyödyntää?

Ei kommentteja: