torstai 25. heinäkuuta 2013

Parhaat ranet

..otsikossa olennainen.
Se maukkain, näppärin, muokkailu-mahdollisin ja yksinkertaisesti paras ranskanperuna-resepti on vihdoin ja viimein sorvautunut!! :)

***makua. MAKUA!!!
***ei turhaa uppopaisto-touhottamista
***ei turhaa rasvaa, ei ylimäärin suolaa Makua. Ja vielä lisää makua!!
***kaiken kukkuraksi vielä: tekstuuri on täydellinen. Rapea pinta, pehmeä sisus. Ei murusta, pysyy muodossa ja hyvänä pitkään!! Ei nahistu ällöksi samalla lailla kuin uppopaistetut.
1) Pottu puikoiksi!

***kaikki käy. Muutamaan otteeseen jo kokeiltu eri versioita: Rosamundaa ja uutta ja vanhaa..

2) Kulhoon maku: tilkkanen sitruuna- tai puolikkaan limen mehu, loraus rasva-ainetta, ripaus suolaa ja maustetta. Huolellinen sekoittelu!

***Tähän mennessä paras kombo: lime + cayenne + Culinesse! Oliiviöljy toimii myös. Rypsiöljy on ehkä vähän turhan tylsä..

3) Uuni 200°, pottupuikot mausteseokseen. Kunnon pyörittely! Riviin järjestykseen. Leivinpaperin päälle, uuniritilälle.
4) Ylätasolle ≈ 15-30 min.

***mitä pidempään, sitä rapeampi pinta
***mitä pidempään, sitä kuivempi sisus.
***kukin kokki siis oman maun mukaan. :)

Ei kommentteja: