maanantai 15. heinäkuuta 2013

Sipulisoppapyörykät

..eli sikinsokin kaapin uumenista löytyneitä raaka-aineita yhdistellen, visiossa upean tuntuiset kasvispyörykät.

Toteutus oli juuri niinkuin kuviteltiin: pitkään kuiva-ainekaapissa viihtyneitä sipulikeittopusseja päästään vihdoin käyttämään! Kidneypapujakin on tölkki-tolkulla, niistä voisi keksiä jotakin - Hei hetkonen, pitkäänhän on puhuttu kasvispyöryköistä. Semmoisia!!
Kulhoon sekaisin..
1) Sipulikeittopussit, kidneypapupurkki, timjamia, tuoretta persiljaa, reiluhko desi kaurahiutaleita, kunnon loraus chiliketsuppia, yksi kananmuna ja suolaisuutta tasapainottamaan ≈1,5dl luonnonjuggea..
2) Vatkain surisemaan ja koko kombo tasaiseksi..
3) Kostutetuilla käpälillä manuaalisesti muotoillen pyöryköiksi.
4) Leivinpaperille. 225°-uuniin, ≈ 15 min..
Pinta kuivahti herkullisen rapeaksi, reunat ruskistui kypsän-tumman-rusekiksi. Valmista siis!

***..wau. NAM, mutta uh, oho.
***Maku - ehdottomasti kohdallaan. Kidneypapujen täyteläinen pehmeys ja sipulikeiton valtavan helposti lihaan yhdistettävä nyanssi. Chiliketsupista tasaisuutta, kaurahiutaleista hieman rapeaa purtavaa.
***Tekstuuri myös spot-on: riittävän kiinteitä, ei murenevaista. Siististi leikkaantuvia. Hieman pidempään olisi voinut vatkain vielä käydä. Osassa pullista oli kidneypapuja miltein kokonaisina, osassa taasen pelkästään tasaista sössöä..
***em. "oho": suolaisuus. Yli. Huh. Hurjasti yli.
***..tämänhän olisi voinut tajuta jo etukäteen, olin vaan liian innoissani osuvan-sopivasta ideasta. Yksi..tai paremmin vielä puolikas sipulikeittopussi olisi varmasti riittänyt kaiken saman aikaansaamiseen!
***niin kai ensi kerralla! :)

Ei kommentteja: