lauantai 13. heinäkuuta 2013

Linssitahna

..Tämän kuun teeman tunnelmissa eteenpäin.
Nyt tahna punaisista linsseistä ja cashewpähkinöistä! ..väriä ja makua. Roima satsi molempia samasta kulhosta :)
1) Punaiset linssit, ensin huuhtelu ja kunnolla merisuolattuun veteen porisemaan. Saa mennä ihan kunnolla kypsiksi - tarkoitus on tehdä tasaista tahnaa. Ei siis voi "kypsyä liikaa"
2) Toiseen kulhoon sillävälin maku: kunnon kukkurallinen curryä, puolikas punasipuli silputtuna, pieni valkosipulinkynsi, teelusikallinen korianterinsiemeniä ja pari pyöräytystä mustaa pippuria
3) Linsseistä vesi pois, jäähdyttely ja makujenmukaan
4) Pari kouraa cashewpähkinöitä ja loraus oliiviöljyä sekaan
5) Sauvasekoitin surisemaan..
..tässä alemmassa kuvassa on väri "oikeemmin" esillä. :)
Jännän keltaista tästä loppujenlopuksi tuli. Tasaista, pehmeää ja mmmmakuista!!

***cashew ois voinut paahtaa ennen!
***pienenpieni tuore punainen chili?
***Beduiini-style olisi voinut toivoa vielä jonkun hintsusti makean osion, tyyliin kunnon ruokalusikallinen Muscovadoa?

Ei kommentteja: